in

A Eshtë Fatsjellës Numri 7 për Qytetin e Gjirokastrës?!

Nga te gjithe dihet qe numri 7 eshte percaktuar si numer fatsjelles dhe simbolika e ketij numri eshte lidhur me histori e ngjarje, me emra vendesh, me lojra fati etj. etj.

Po ky numer percaktues çuditerisht eshte i lidhur edhe me qytetin  e Gjirokastres, po a eshte fatsjelles per te?!

Po perse do pyesni, c`lidhje ka nr 7 me hapesiren fizike te tij, me objekte dhe vende te ndryshme, me emrtime te tyre me numrin 7.
Po ja qe dhe ka, po rendisim disa;

Qyteti ka 7 lagje

Ujesjellesi me 7 urrat

7 kronjeret ne lagjen Meçite

7 sheshet ne mes te lagjeve

7 sokaket ne lagjet kryesore

7 urrat e gurta mbi perrenjte e lagjeve

Nuk po ndalemi te tregojme te gjitha objektet qe lidhen me numrin 7 po do kujtojme vetem 7 urat.

Per objekete te tjera qe permendem na shkruani.

Ja 7 urat:

Ura e Nanxes
Ura e Zerzebilit
Ura e Ficos
Ura e Proit te Çullos
Ura e Pllakes se Furres ne lagjen Manalat
Ura e Lekses ne lagjen Dunavat
Ura e Subeles poshte kalase se qytetit ne rrugen e Cfakes.

Per lidhjen e numrit 7 me qytetin mesoni edhe duke shfletuar librin “|Numri 7 i Astrologjise dhe Gjirokastra”, shkruar nga muzikologu Naxhi Kasoruho.

What do you think?

Written by Admini

Sot ka Ditëlindjen edhe Dr. Murat Kaçi

Shkolla në Surrel e 12 nga Rezultatet në Kryeqytet – Nxënësit do Mësojnë në Godinën e Rikonstruktuar