in

“E more vesh mo, filani u ngrit në detirë?”-“E çë pastaj, punë e madhe!”

Gjirokastritet e vjeter per dite te diel kishin dale sot nga Kodra e Ciut. I pari qe u kaloi prane:

-He mo, c`beni?
– C`te bejme ja ngrohemi ne diell!
– Kot qe rrini, e çë qe ngroheni ne diell kur nuk ju ze gje dhembi…
-Ja do na mesoc ti se çdo bejme. Ik e fri site nga pazari!
– Ashtu do bej, do ha nje dreke te mire tek Gonia!
– E çë pastaj. ja e hengre, do vësh briret?
– Eshte xhaba mo, paguan filani qe i ka xhepi!
– E çë që i ka xhepi, bithë e plasur, se mos do marri gje me vete?!

He si thua, i hedhim barkut ndonje gote me cime e nje garniture te holle?

– E çe do, varja!
– E more vesh mo, filani u ngrit ne detire?

– E çë pastaj?!
– Po filani mo, si i thone, u be qytetar i merituar!
– E c`e pastaj?
-Jo mo ta dish se me thua pse s`me the?
– U merak i madh, mbret nuk eshte bere?

-Mire, mire, si do bejme, se ti je sot komandant!

– E çë qe jam komandant, hapset e kashtes kam, bithe grisur thuaj, kam gje ne dore?!

– Ke mo, ke, ke radhen!
– Kë radhe mo, qe mos paç kokë!
– Po radhen mo, se ma prure ne maje te hundes?
– E c`e pastaj?-
– Si e çë,se më frive fufat, me frive, apo te te bej dalje!
-Pune e madhe, e çë pastaj?

-Eja te ikim se na degjojne dhe bota!

-E çë pastaj?!

What do you think?

Written by Admini

Lajm i hidhur, ndahet nga jeta mjeku i shquar Panajot Boga,” Mjeshter i Madh”

Marramendja, ja përse ndodh dhe çfarë duhet të bëni