in

E keni harruar fjalen dhe lojen xhoxhore?!

Xhoxhore eshte nje fjale shume e vjeter, ndoshta me e lashta e gjuhes se vjeter gjirokastrite, qe kane folur te paret e qytetit.

Kjo fjale e dashur ne perditshmerine e bisedave dhe lojrave te femijerise, nuk eshte e panjohur edhe per brezin e viteve 50-te e larte.

Ne ambientet e lagjes, kopshtit dhe shkolles ishte me e perdorur, e shprehur me goje , me veprime e lojra argetuese qe ndoshta dhe ju kujtohen.

Per ata qe nuk e njohin kete fjale,nuk ia dine kuptimin dhe nuk kane luajtur ndonjehere me “ xhoxhore” kujtojme se eshte loje e luajtur nga femijet dhe te rinjte qe …nuk po vazhdojme me kerkesen te tregoni kur luanit me xhoxhore….

What do you think?

Written by admin

Ja si dhe kush i shpetoi jeten Ali Pashe Tepelenes ne fshatin Sopik te krahines se Pogonit

Ju ka marre malli per mane?!