in

Drini Gozhita – Shoferi me Aftësi të Larta Profesionale, Shumë i Dashur edhe pse Shpesh larg Familjes!

Shoferi Drini Gozhita profesionin e shoferit e ka nga Petro Xhimo, instruktori nga i cili mori njohurite e para tekniko-profesionale.

 

Patenta e naftes ne ate kohe ishte provimi me i veshtire. Dhe ai e meritoi. Udhën e punës e shtroi pa ndonje aksident, edhe ne rruge te gjata e te panjohura, si ato të Evropës, shofer i parë në parkun e eksportit te mallrave. I vëmendshëm e korrekt ne zbatimin e rregullave te qarkullimit nuk pati ndonje rast te shkeljeve ne keto rrugëtime.

 

 

Korrektësinë e qëndrimin dashamirës me udhëtarët i shfaqi edhe ne linjat Gjjirokastër dhe rrethe si dhe me mikrobus ne Hotel Turizëm.

 

Kur ra ne kete pune te ‘rehatshme’, kujtonte rruget e gjata te Evropes dhe shprehej se kishte forca e mundësi për të dhënë më shumë, sikunder me futjen e sistemit demokratik e gjeti me mire veten me taksi private.

 

 

Drini Gozhita ishte dhe familjar i mire, nje prind i dashur.

Albana, vajza e tij, shprehet:

“Ja si na thoshte: kam tre vajza, motra dhe shoqe. Ulej afer nesh dhe i qetë na fliste e keshillonte. Ne ishim te malluara se nuk e shikonim perdite. Ai punonte shume”.

 

Kuptoi se i kishte bere vend vetes. Gëzonte respektin e udhëtareve. Sa e shikonin ne sheshin e Çerçizit, ne postbllok apo stacionin e taksive ne “18 shtatori” i drejtoheshin taksise se tij.

 

Drini Gozhita u nda shpejt nga jeta, ne moshë 64 vjecare por la pas kujtime te mira, per sjellje qytetare dhe aftësi të larta profesionale.

What do you think?

Written by admin

Isa Bajo “Mjeshtër Kërkimesh”- Figurë e Shquar e Gjeologjisë Shqiptare!

HAPESIRË/ Gjirokastër-Janinë, Një Histori Shumë Vjeçare Bashkëpunimi dhe Shkëmbimi Kulturor!