in

“Djath Gjirokastre”dhe”Djath Lushnje”,cilin djath të zgjedhim atë me vrima apo atë pa vrima?!

Kemi djathra te forte dhe te bute, djathra me vrima dhe pa vrima. Mbase i keni vene re, te ekspozuara, djath dele e dhie, te bardha bore po ca me vrima e ca pa vrima.

Marrim si shembull djathin danez bore i bardhe dhe i sheshte, i bute dhe pa vrima, me cmim qe nuk” vret”, i arsyeshem.

Marrim dhe nje djath vendi ku ne etikete shkruhet “Djath Gjirokastre”, apo “Djath Lushnje”.

Njeri djath eshte me vrima tjetri pa vrima. Ke duhet te zgjedhim, cili eshte cilesor dhe i shijshem. Sigurisht duke i provuar, po a mjafton kjo?

Qe te besh zgjedhjen e duhur mendojme se duhet te dish, te kesh njohje , te jesh rritur ne fshat, te kesh dale me sherbime, te kesh lexuar dhe me e pakta te kesh pare si prodhohet ose te kesh folur me nje baxhoxhi apo specialist djathi. Po jo te gjithe e kane kete mundesi atehere ata qe dine me shume le te na keshillojne se ke djath duhet te pelqejme dhe pse, ate me vrima apo ate pa vrima?

What do you think?

Written by Admini

Ja cilët janë”Dembelët e Stambollit”

Aleksandër Çipa :” Je triumfal dhe prandaj nuk druhem…Jetëgjatë je, i miri yne!”