in

Kjo paisje, më jetëgjatë se drita elektrike

Dhjetra vite perpara, kjo paisje ne foto, ne iventarin e paisjeve shtepiake zinte vendin e pare ne perdorim.

Ne Gjirokaster quhej foti dhe eshte me jetegjate se vete drita elektrike qe ne qytet erdhi para viteve 30 te shekullit te kaluar.

Te rinj dhe femije te sotem edhe mund te mos dine perse perdorej por kujtojme se vendosej ne krye te dhomes per te bere drite.

Funksiononte me vajguri dhe brenda qelqit kishte fitilat qe fillimisht ndizeshin me shkrepse.

Kishte disa lloje foti te perdorshme edhe jashte shtepise.

Familjet e vjetra dhe i kane mbajtur ndersa te rejat nuk behet fjale.

Ne muze dhe i gjen po shumica tani i mbajne per relike dhe kujtese, apo nuk eshte keshtu?!

What do you think?

Written by Admini

Ja sa të pasura janë në kulinari Labova e Madhe dhe Labova e Vogël në Qarkun e Gjirokastrës

Ja cilët janë”Dembelët e Stambollit”