in

BYREK ME PATELLXHANE – Nga Mjeshtri i Kuzhinës së Kompleksit Freskia të Liqenit të Viroit Thanas Haxhiu!

Patëllxhanet e prera ne kubike te vogla i hedhim ne tenxhere ku kemi kaurdisur me pare qepen e prere ne kubike.

 

I kaurdisim mire dhe tenxheren e heqim nga zjarri.

 

Shtojme brenda veze, kripe dhe pak piper te zi.

 

Marrim nje tepsi dhe ne te shtrojme 3 deri 4 pete dhe hedhim masen e pergatitur te cilen e pjekim ne furre.

 

 

Pas 40 minutash e kemi gati.

 

Normativa per 1 racion
Paterxhane 200 gr,
gjalpe 30 gr,
qepe 20 gr,
veze koker 1/2,
pete 1/4,
kripe e piper.

 

What do you think?

Written by admin

PEPEK ME MIELL MISRI – Nga Mjeshtri i Kuzhinës së Kompleksit Freskia të Liqenit të Viroit Thanas Haxhiu!

“Aeroplani” i Gjirokastritit Atdhetar Dino Çiço që Përmendet edhe në Romanin “Kronikë në Gur” të Kadaresë…