in

Anastas Lako: Pse thonë ai ose ajo shet pordhë?!

Filani Shet pordhe! Kjo shprehje eshte e vjeter dhe ka fituar me kohe qytetari, e perdorur me vend e pa vend…

Ne fakt asnjehere nuk e kuptova se cfare shitet ne kete rast. Perdorimi i shprehjes eshte i gjere. Dhe perdoret shpesh.

Kalon dikush ne rruge i cili eshte mire ekonomikisht.. Rast i mire per shprehjen.

Per vajzat e kapardisura qe vishen bukur, djemte i shikojne me kersheri dhe shprehjen e kane ne maje te gjuhes. Per dike qe flet me pasion dhe eshte pak me i lexuar se te tjeret shprehja perdoret gjithe qejf.

Per politikanet te cilet rrine bute ne kolltuqe dhe duket sikur ata jane “gjitholog” per cdo fushe, ne kete rast e ngopin gojen plot me shprehjen per te cilen flasim. Por bashke me shprehjen bashkengjitet dhe fjala pordhac ose pordhace kjo ne baze te gjinise qe perdoret.

Di dhe shume raste dhe shprehje te cuksura kur perdoret por po i le te lexuesi i faqes t`i plotesoje

Kujdes mos shisni pordhë!…

What do you think?

Written by admin

Nëntor i vështirë për poeten Vllasova Musta sepse ndodh edhe kështu…

Frutin në foto ne në Gjirokastër e quajmë edhe …Po ju si i thoni ndryshe?!