in

Ajdin Gjini sot ka ditelindjen. E urojme te kete shendet e jete te gjate!

Ajdin Gjini sot ka ditelindjen. E urojme te kete shendet e jete te gjate!

Usta Ajdini eshte orendreqesi i Qafes se Pazarit dhe sic e uron nje nga miqte e vjeter, ekonomisti i njohur Dilaver Caca, me aktivitet rreth 60 vjet ne profesion,

E filloi kete zanat qe i vogel me Usta Nasho Zhullen dhe beri emer, histori, nga me te miret dhe ne rang jugu, sidomos per riparimin e oreve te vogla.

Ajdini, Gjigandi i Pazarit, sic i flasin ne shoqeri te ngushte, ka marre pjese ne ringritjen e Ores se Kalase qe deri ne `67 ten ishte pa fushe, akrepa e kembane. Bashke me Usta Nashon punoi per fushen dhe krejt venien ne funksion te ores se kalase, rrahjet e se ciles dhe akrepat levizen normalisht ne diten e pare te festivalit folklorik kombetar te vitit 1973.

Bashke me zanatin Ajdini ushtroi me vite  edhe profesionin e arbitrit te futbollit per ndeshje te kategorise se larte .

Ne moshe qe eshte kur Pazari i Gjirokastres numeron me gishta burrat e vjeter, eshte figure e pandare e tij,i lidhur ngushte me shoqerine gjirokastrite e me gjere.

Ajdin Gezuar Ditelindjen!

Festofsh dhe 100 vjetorin !

 

 

What do you think?

Written by admin

Kur e sjell lepurin ne pallat dhe ate “e merr malli per shoket”…

Urim/ Gëzuar Pashkët nga të gjithë ne në Ambasadën Amerikane!