in

Zbuloni emrin e nje pjese te kostumit te bukur te Krahines se Lunxherise

Ne foto, pjese e kostumit te nuseve te Lunxhërisë qe ka nje emer dhe mire eshte ta mesojme.

KOSTUMI LINXHOT ESHTE ME FME BOTERORE DHE CDO PJESE E TE TERES ESHTE E VECANTE DHE E BUKUR, PUNUAR ME MJESHTERI NGA MJESHTERIT E PARE POR DHE TE SOTMIRT, GRATE DUARARTA TE KRAHINES SE LUNXHERISE.

Kostumi lunxhot perbehet nga 12 pjesë, sic jane dhe ‘pllakat’ e harkuara stolisur me argjend, ne kete foto.

.

 

Kete pjese, ndryshe ta shohesh ne foto, e ndryshe ta kesh ne duar, megjithate ne te dallon disa figura si lule, rrush,gjethe, edhe shpende, secila me domethenie.

Kush e njeh mire kete kostum le te tregoje per vlertat, permbajtjen e pjeseve dhe anet artistike.

Dhe tjjeter, duke u kthyer ne kerkesen tone;

Si quhet pjesa ne foto , ku vendoset dhe c`dini me shume sa treguam per te!

What do you think?

Written by admin

Shkrimtari dhe akademiku Fatos Kongoli ka sot ditelindjen

Kalaja e Beratit me ndriçim te ri, ja sa e bukur duket!(foto)