in

“Vini Mendjen në Punë”- Gjeni Fjalët e Shprehjet Nga e Folmja e Qytetit të Gjirokastrës

Nga fjalori i te folmes te qytetit te Gjirokastres ne faqen tone kemi hedhur fjale dhe shprehje  te ndryshme. Po me shume kemi percjelle fjale dhe ju keni shpjeguar kuptimin e tyre apo keni gjetur te ngjashme.

Ndersa sot do nderrojme vendit, per te gjetur fjalet qe pershtaten.

Ja te fillojme:

– Si quhet ai njeri qe ecen shpejte, perpiqesh ta arrish dhe nuk e arrin dot.

– Si thuhet per nje njeri qe eshte shume kusimtar e qe i shkon dhe shprehja” Filani / filanja s`te jep as malen e thoit!”.

– Ne bisedat e perditshme perdoret nje shprehje qe ka lidhje me femijet e sotem te cilet jane shume te zgjuar e qe perkufizohen edhe me nje shprehje ne te folmen e qytetit te Gjirokastres.

-Te vjetrit per nje femije qe eshte shume i urte perdorin nje fjale te vecante.

– Si thuhet per nje njeri qe merr borxh dhe nuk e kthen.

– Kur moti ngrihet e behet shume i nxehte ka nje fjale po cila eshte ?

– Ka nje fjale ne lidhje me dhjamin ne trupin e njeriut dhe ne nje send tjeter…

– Si quhet ai njeri per te cilin thuhet se e ka gojen e madhe?

What do you think?

Written by Admini

Në Fjetoret e Kalasë të Gjirokastrës ku  Fëmijët e 7 të–Vjeçares të viteve 60-të e Lartë, Kalonin me Argëtime Ditët e Nxehta të Verës

Memeja e Tauzajve nga Manalati- E Burgosur në “7 Penxheret” e Kalasë, me Dy Dhëmbë të Florinjta në Gojë i Thoshte Italianit:” Ke Nënë në Itali Ti ?..Të Vjen Keq për Nënën Tënde?! Nënë Jam dhe Unë!”