in

Ushqimi me i rendesishem, ne vaktin me te rendesishem te dites

Nese doni te keni nje dite sa me energjike duhet ta vleresoni mengjesin si vaktin me te rendesishem. Pervec sigurimit me energji, te ushqyerit ne mengjes eshte burim i mire i vitaminave. Mbasi trupi yne ka bere nje gjume te shendetshem, ai e ka tretur dhe gjithe ushqimin prandaj mengjesi eshte vakti ku trupi i perthith me mire keto vitamina. Njera nga arsyet perse vezet duhet te konsumohen ne mengjes eshte pikerisht kjo. Vezët përpos që kanë vitaminat e nevojshme për trupin tonë, janë edhe burim i pastër i proteinave. Studimet tregojnë se njerëzit që hanë vezë për mëngjes, kanë më shumë gjasa të humbin peshë.

Studime të ndryshme tregojnë se konsumimi i mëngjesit, ndihmon në zhvillimin e memories dhe rrit nivelet e koncentrimit, gjithashtu ndikon në zvogëlimin e stresit dhe na bën më të lumtur.

Gjithashtu mëngjesi është një rast i shkëlqyer për të ngrënë së bashku si familje kur është e mundur. Vendosja e zakoneve të mira të mëngjesit në fëmijëri dhe mbajtja e tyre gjatë adoleshencës mund të jetë një faktor i rëndësishëm në zvogëlimin e mënjanimit të mëngjesit duke zhvilluar shprehi të mira ushqimore që zgjasin një jetë.

What do you think?

Written by Admin

“Covid 19 dhe Lekura juaj” – Kujdes nga keto Probleme te Lekures qe i sjell Koronavirusi!

Vini kujtesën në provë për këtë bukuri të shfaqur në dritë të diellit!