Në Portën e Papadhopullit / 158 Vjet Dy Zogj Qejfmbetur Krahë Hapur në Fluturim...

Shtëpia e Papadhopullit në lagjen Pazar i Vjetër, sot pronë e familjes Qeli,  është e vitit 1861.

Viti i ndërtimit është gdhendur në krye, në ballë, në një nga gurët e qemerit.Në të dy anët e portës dy zogj me krahë në fluturim duken të lumtur por dhe qejfmbetur, me kokët mënjanë.

Në fëmijëri e në rritje një dëshirë të madhe kisha: Më pëlqente t`i shikoja bashkë dhe buzë më buzë, dëshirë që nuk më është shuar dhe sot po që nuk ka shpresë të realizohet.

Kanë kaluar plot 158 vjetë…Të ndarë dhe qejfmbetur në marrëdhënien e tyre të  heshtur por të paqtë, të pa takuar  kurrë…

E megjithatë, krahë hapur në fluturim, flasin…