Kush e gjen, keto dy luge jane tonat, te uzines metalike apo?!...

Nje nga miqte e faqes tone do te dije nese keto dy luge jane prodhime te “botes” apo prodhime te ish uzines metalike ne Gjirokaster.

Ne uzinen e dikurshme ku punonin mbi 400 punetore kishte nje linje te vecante edhe per prodhimin e lugeve e piruneve, disa modele ne madhesi te ndryshme, te medha e te vogla, te cilesise se larte dhe konkuruese ne tregun e jashtem,.

Mire nuk na kujtohet po me duket se nje sasi jo e vogel edhe eksportohej dhe, kryesorja, nevojat e tregut te brendshem , pra te vendit, plotesoheshin 100 pwr qind.

Kush ka punuar ne uzine eshte i lutur te tregoje per linjen e lugeve e piruneve dhe mundesisht te marrim dhe nje pergjigje nese dy luget ne foto jane tonat, te uzines metalike, apo prodhim i ndonje uzine te huaj!