Gjirokastriti ne Tirane:"Eshte bere strangalle, daule, apo nuk e ke gje, leng sterlengu?!"

Keto dite gjirokastriti i pare kishte nje hater per te bere dhe e zuri rruga per Tirane.
Pas haterit, i beri telefon nje shokut te ushtrise dhe, meqe nuk mori pergjigje, nga merzitja, iu kakoduk dhe u fut ne nje rosticeri per nje gote te thate.
Sa e vuri ne buze, qetesine ia prishi nje i dehur.

 

– Merre more, nuk e shikon qe eshte bere strangalle?iu drejtua shokut qe i dehuri kishte ne krah.

– Si the, ma thuaj dhe nje here ate fjale?

-Strangalle, strangalle, po hidhu vendit, se filloi tartakuti…

– Nuk te kuptoj!

– Eshte bere daule, daule- ngriti zerin gjirokastriti..

– Pa problem, pa problem!- tha tjetri duke tundur koken.

– C`do me thene pa problem?Nuk e shikon? Te kane lene gavot?Apo se ke gje, leng sterlengu?

– Si?!

– Site e plasur, po dukesh ti, o je nopran o ben maksus?!
-…
-Daramara…- foli neper dhembe gjirokastriti dhe ju afrua burrit qe i merreshin kembet.

– Ore ti, damlla, qe je bere karoqe, fut gishtat ne goje te shpetosh!

I dehuri, me fjale qe i trazoheshin ne goje, ia ktheu:

– C`me thua mo?Mos te kane ikur gje trute? Une mezi i kalla dhe ti me thua t`i nxjerr jashte!

 

Gjirokastriti shqeu site se kuptoi qe i dehuri, te cilin nuk e njihte, nga gjuha ishte gjirokastrit dhe, per ta ndihmuar, i hodhi krahun duke lene tironsin pa goje, te habitur…

 

Nese deshironi, ne kete shkrim gjeni fjalet e vjetra te se folmes se Gjirokastres dhe komentoni