in

Të Di Gjirokastritët të Kënaqur Tek Kufoi me Imambajalldi, Qebap dhe Kaurma Po të Mërzitur që Nuk Gjetën Qeshqek!

Te di gjirokastritet, di dite pa vene gje ne gole, qe nga preme per nje proçke te gjitonit po qe proftasen e arriten ne kohe te hanin nje pulke si te babezitur dhe qe miku jo me kot i quajti pushtovlak, per te hapur kembet, zbriten kalldremit me popala te Varoshit tek Kufoi me restorant qe moskovolis.

Kufoi i ka pritur mire, i ka qeverisur protopare me portokale dhe pepek qelepir dhe nga kjo sjellje e mire te di gjirokastritet kane marre perda dhe pasi jane marre vesh me nojma i bene ze kamarierit me pergjigjen e tij hazerxhevap.

-Kemi dhe hazerlleqe, si gajgana, gugo…

-Si the mo, di ve dhe nje gugo?!

-Mos i fol djalit mor kararsez se eshte hanedan, lere te beje detiren!Bjerna imambajalldi, kaurma, karvele dhe…nje katershore per llogarite…

– Mire, mire, sa t`i flasim tuqes bjena dhe per te pire, po me karra se jemi kernadhe!

Cimbisen dy pjatat e para, porsiten te dytat, imambajalldi dhe  qebap po te merzitur qe nuk hengren qeshqek, lane mandone ne mes dhe, pasi kruajten xhepat, paguan dhe dolem per ta lene tavolinen bosh qe e zune dy kako qe erdhen me tromopil…

Jashte i priste tratakuli.

– Si i thone mo? Strangulle ?!

– Ja , te pyesim boten! Ata e dine!.

Ne kete bashkebisedim ka 38 fjale te vjetra nga fjalori i te folmes se Gjirokastres. Perpiquni t`i gjeni dhe te shtoni te tjera te ngjashme ne kuptim me to.

What do you think?

Written by Admini

Lajm i Mirë ! Projekt Italian për Fshatin Turistik Dhoksat Ne Krahinen e Lunxherise

“Universiteti Europian i Tiranes” – Mbetemi te Perkushtuar ne Misionin tone, Ngjarja nuk ka lidhje me Universitetin!