in

Sot ne Ditelindje i paharruar kujtimi dhe vepra e Kadri Roshit Nderi i Kombit

Artisti i Popullit Kadri Roshi, Nderi i Kombit, sot ka ditelindjen.

Jeta e artistit te madh te skenes eshte modeli me i mire per brezat e artisteve shqiptare.

Rrugen si artist e nisi me studimet e larta në Pragë në vitin 1951 dhe filloi si aktor në Teatrin Popullor në moshën 21-vjeçare duke qene nje nder krijuesit e këtij teatri me rreth 180 role në skenë dhe kinematografi.

Legjendë e skenës dhe ekranit shqiptar mbetet aktor brilant, i dashur dhe i pelqyer nga publiku shqiptar qe e donte per lojen por dhe per shpirtin e tij te mire.

Kadri Roshi ishte i mirepritur dhe i duartrokitur edhe nga artedashesit gjirokastrite, libohovite etj.
Ne keto qytete, jo vetem ne rastet kur merrte pjese ne xhirrimet e filmave, por dhe vizita te shpeshta private dhe i ftuar ishte i mirepritur, i vleresuar dhe i nderuar.

LIBOHOVA ESHTE KRENARE QE E KA NDERUAR ME TITULLIN NDERI I LIBOHOVES QE ESHTE NENA E ORIGJINES.

Ne Gjirokaster, me rastin e 50 vjetorit te teatrit“Zihni Sako” per nder te artistit te madh, filloi edicioni i parë i festivalit “Takimi i teatrit Kadri Roshi”.

Kadri ROshi është “Nderi i Kombit” nga viti 1999.

Emri dhe vepra e tij artistike do të kujtohet gjithnjë si kolos për filmin dhe teatrin shqiptar me role dhe figura të pandara nga kujtesa e publikut.

What do you think?

Written by admin

“Femijeria ime me opinga, E urte sa guret e sokakut”-Nje poezi e Misto Anastasit ne komentet e miqve te poezise

Ne pritje, ju ka marrë malli për borën e parë?