in

Shkrimtari i shquar Koço Kosta fitues i mirënjohjes “Nderi i Akademisë”

Ne vazhdim te aktiviteteve ne Akademine e Shkencave per 50-vjetorin e Kongresit të Drejtshkrimit, ne Akademine e Shkencave eshte organizuar nje ceremoni  per Shkrimtarin Koço Kosta, fitues i mirënjohjes “Nderi i Akademisë”.

Motivacioni:
Koço Kosta, shkrimtar:
Shkrimtar që ka ndërthurur në gjithë veprën e tij, prej fillimeve deri në kohën e sotme, epërsitë e shqipes së njësuar me origjinalitetin e të folmeve lokale, në gjuhën e karaktereve dhe në rrëfimin e autorit, duke shpërfaqur merita të shkëlqyera si njohës e admirues i vlerave etnografike, gjuhësore e kulturore të popullit; sjellës në shqipen e njësuar i qindra e mijëra njësive leksikore e frazeologjike nga rezervati i gjuhës sonë.

What do you think?

Written by admin

Lajm i hidhur: Eshtë ndarë nga jeta pedagogu i njohur Kosta Makariadhi

110 vjetori i Pavaresise ne vargjet e poetit Mufit Çeli