in

Se shpejti botohet libri “ Pazari i Vjeter ne kujtimet e mia” per historine e banoreve te lagjes se pare te qytetit te Gjirokastres

Se shpejti botohet libri “ Pazari i Vjeter ne kujtimet e mia” per historine e banoreve te lagjes se pare te qytetit te Gjirokastres, ne vazhdim te ciklit “ Libri i Qytetit’, botime per historine , traditat, kulturen dhe personalite te Gjirokastres.
Libri per Pazarin e Vjeter eshte i 6-ti i ketij cikli me rreth 300 faqe dhe eshte ndare ne disa kapituj ku nje nder me te rendesishmit FAMILJET e vjetra, autoktone dhe ato te ardhura, ilustruar dhe me shume foto te vjetra.

 

Bashkelagjesit jane te lutur te njihen me mbiemrat dhe ndonje familje ka banuar ne lagje edhe per pak vite dhe nuk gjen veten ne kete liste, te na shkruaj qe ta vendosim ne liber:

Familjet e para:

Mezini, (Asllan), Kabili, Xhumbi, Mezini (Bedri) Koko, Bediava, Iljadhi, Dhjakoni, Mezini (Bame), Zoto, Lolo Mani, Lito, Skufi, Arseni,Vaso, Godella, Mosko, Papadhopulli, Bashari, Qendro, Lula, Paparizo, Lile, Sevo, Pallaska, Totozani, Llapa, Kallajxhi, Maliko, Muka, Shapllo, Buzo, Hroni, Papa, Qirjaqi, Hoxha, Qadhimi, Shehu, Dobi, Xhelili, Xhillari, Zyberi, Karanxha, Grapshi, Bunguri, Vehbiu, Karalliu, Harxhi, Ispiri,Lluri, Pumaj, Daci, Kumbaro, Papazisi, Karagjozi, Kalivopulli, Dhimitri, Bimi, Shtino, Bunguri, Zhulla, Bezhani, Kumaneli, Dhima, Luke e te tjera me pas…

Familjet e ardhura:

Shehu, Jaho, Kamberi,Kaçi,Minga, Shurdhi, Xheja, Nasto, Llambro, Maksakuli, Bozhori, Gjebero, Novi, Gjokutaj, Kuçi, Çiraku, Jovani, Makariadhi, Xhai, Gogo, Memo, Peri, Delijorgji, Fili, Bozgo, Qeli, Kaso, Çuklla, Mio, Kadëna, Beci, Duzgo, Dalani, Krongo, Xhelilaj, Bejko, Dede, Tolo e Arta Kore,Papa Vasili,Luke,Aleksi, Gjokoli, Majko, Kaso (Lefter),Lafe,Kori, Kadena,Cacaj,Lilo,Sabiaj,Çabeli, Xhaferi, Marga dhe gjitoni me i ri Chris Hassler, amerikani qe ka blere shtepine e Anastas Bozhorit.

Edhe nje kerkese per te gjithe:

Libri mbyllet me rubriken ” Nga albumi i lagjes” me foto te ndryshme ne vite, kush deshiron mund te na i dergoje ne adresen e-mail:andonlula@yahoo.com

What do you think?

Written by admin

Klubet e preferuara ku gjimnazistet gjirokastrite pinin kafe, aranxhata, ponç dhe ndonje birre

Lajm i hidhur / Ne fshatin “Asim Zeneli” humb jeten nga zjarri 64 vjecari me origjine nga Progonati Andrea Haxhiaj