in

Rruga e Salarise, ja sa e bukur duket!(Foto)

Kjo eshte Rruga e Salarise per shume e shume vite e harruar, e braktisur, ndersa sot ja si duket “gkarperuese”mes malesh, e shtruar dhe me asfalt , rruge si dhe motrat e saj qe shtrihen tani nga veriu ne jug te vendit.

Kush ka kaluar dhe nje here nga rruga e pare me histori qe fillon nga koha e Zogut dhe e ndertuar nga italianet, kujton pjerresit dhe kthesat e shumta e te veshtira, te Salarise, Matohasanaj etj.
Ne kete rruge udhetohej per te shkuar nga Gjirokastra ne Vlore deri ne Tirane dhe kthim.

Udhetimi vazhdonte nga mengjesi ne mbremje , dhe 12 ore.

jA EMRAT E DISA SHOFEREVE TE VJETER GJIROKASTRITE QE E KANE BERE KETE RRUGE:

ENVER GJEZO

PELLUMB KAMBERI

NASO BEDJAVA

ARSEN ARSENI

BEDRI BLLACA

NAZIF HOXHA

KOÇO XHUMBI

NAMIK DURO

VANGJEL ASTRIADHI

PANDELI GAJO ETJ.

Nga Rruga e Salarise nuk shkohej me nga vitit 1967 kur u hap rruga qe pushohej ne Greshice dhe vazdohej udhetimi ne Ballsh e Fier deri ne Tirane.

E bukur dhe e shtruar rruga tani, udheton i qete dhe i sigurte per fshatin Salari e gjetke.

Ketu viziton edhe shtepine e restauruar te Heroit te Luftes se Vlores Selam Musait.

What do you think?

Written by admin

Flamur Golemi:”Nëse Aleanca Franceze do të kishte një qendër edhe ne Gjirokaster…”

Aksident ne Gjirokaster,mjeti bie ne Perroin e Nanxes