in

Rruga e Nenkalase kete mengjes me foto te Pano Mukes, banor i lagjes Pazar i Vjeter!

Rruga e nenkalase kete mengjes ne veshtrimin e Pano Mukes, banor i lagjes Pazar i Vjeter ne Gjirokaster.

Rruga me mjegull eshte e heshtur deri ne dhimbje, pa njerez, i vetmi qe shetit qe bene “gjimnastiken e mengjesit” eshte Panua.

Mengjesi per te fillon nga porta e shtepise dhe Sheshi i Kishes,perpjete rruges me kalldrem te lagjes, te Pasha Kauri e ne vazhdim, tek Tre Urat e zbret kalldremit, rreth e rrotull kalase.

Panua thote se ndihet mire me gjoksin mbushur me ajer te paster po i merzitur se ne shetitjen mengjezore nuk ka shoke, se ata qe kane mbetur ne lagje nje moshe me te e mbi te ” flene gjume”.

Ne te tjeret qe jemi larg Gjirokastres nxjerrim mallin me kujtime e duke pare radhazi keto foto me pamje te rruges se nenkalase, aq e bukur dhe e dashur per banoret e Pazarit te Vjeter dhe jo vetem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What do you think?

Written by admin

Ngjarje pas mesnate…

Gjimnazi Asim Zemeli, në gjurmet e kujtimeve, klasa ime, kemi qënë më të mirët,,,