in

Redon Makashi Sot  ka Ditëlindjen. E urojmë për 49 Vjetorin- Jetë të Gjatë e të Lumtur!

Redon Makashi këngëtar dhe autor këngësh shumë i njohur ka Sot Ditelindjen. E urojme per 49 Vjetorin! Jete te Gjatë e të Lumtur!

Me prinder artiste, Redon Makashi ka kryer Shkollen e Mesme Artistike “Jordan Misja” dhe Studimet e Larta ne Akademine e Arteve te Bukura ne Tirane per Klarinete.

Sic eshte shprehur, Redon Makashi kompozon kengen e tij te pare kur ishte nxenes i shkolles 8-Vjecare dhe ne vitin  1989 prezantohet per here te pare ne Radio Televizionin Shqiptar me kengen “Vitet me te bukura”.

Pas kesaj,krijon kengen “Rruga me fllade kujtimesh” ndersa ne muajin dhjetor te vitit 1989, se bashku me  Morena Reka dhe Bledar Seiko marrin pjesë në Festivali i 28-të në RTSH me këngën “Jemi Zemra e çdo Moshe (Qeshu Rini)”, e kompozuar nga Pirro Cako, fituese e cmimit te dyte.

Pjesemarres si kengetar dhe kompozitor ne Festivalet Muzikore Kombetare eshte vleresuar edhe me shume cmime, edhe te para, duke siguruar mbeshtetjen dhe duartrokitjet e publikut ne Shqiperi, Kosove, Maqedoni e vende te tjera.

What do you think?

Written by Admini

Njoftim i Prof. dr.Valter Memisha Drejtor i Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë

Anastas Bozhori – “Personaliteti më i Madh i Futbollit Gjirokastrit!”