in

Pse për Pazarin e Gjirokastrës nuk thuhej “U bë si Pazari i Korçës?”

Kjo shprehje nuk eshte thene dhe as ka mbetur ndonjehere per Pazarin e Gjirokastres. Arsyet lidhen me disa faktore.

E para eshte opinion i krijuar dhe i palekundur ne kohe, mbeshtetur ne te verteta:

Pazari i Gjirokastres ne vite ka qene shembull ne pasterti dhe ne higjene.

Ne Bashte te Teqese ku behej dy here ne jave, te hene e te premte, kish rregull e disipline; hapej ne te dy krahet nga rruga e nenkalase ne shtepite e Shehajve si dhe perpara xhamisë.

Rruga per bleresit lihej e lire. Nuk mbahet mend qe tregu te mbetej pa pastruar, ashtu dhe ne periferi ku kishte tregje te vogla, i gjese se gjalle, i bulmetit, i kafsheve etj.

Pazari i Gjirokastres gjalleri te veçante kishte ne muajt e veres dhe vjeshtes që mbulohej nga perimet dhe frutat e shumta qe sillnin fshataret e krahinave rreth saj.

Tregu fshatar u mbyll ne vititn 1966.

What do you think?

Written by admin

Portat me Emra në çdo Shtëpi Karakteristike të Gjirokastres ku Bëheshin Tantella dhe Pihej Kafe Guri

Kulaç ne Saç, Fasule në Bragaç dhe Lakrore te Pjekur nga Furrat e Lagjes!