in

“Përmbi Tepelenë…” një këngë e dashur për hamejtë e qytetit të Gjirokastrës

Hamejte e qytetit tone, te Gjirokastres, ishin te vecante.

Te varfer po me karakter, te ndershem ne punen  qe benin, paqesor me njeri tjetrin e me te tjeret.

Punen kishin te paren dhe goten e rakise me raste, per qejf, per te shkuar kohen e per te harruar ndonje hall.

Pijetoret qe preferonin ishin Kurveleshi,Sopoti e ndonje “vrime” tjeter, e vogel,nen kube si dhe tek lulishte 1 Maji.

Nje nga kenget e tyre, me e preferuara qe e kendonin gati sa here mblidheshin si grup, ishte ajo e Minushes. Nuk dihet pse e pelqenin kaq shume. Nuk u shkonte rakia pa e kenduar.E kendonin ne shoqerine e violines po dhe pa violine.

Na kujtohen vetem 4 vargje, te tjerat, kush i di le t`i plotesoje:

Permbi Tepelene

Ç`ma kishe shtepine,

Qaje moj Minushe

Qaje burre zine…

 

What do you think?

Written by admin

Ta gezojne Emrin Spirot, te kene shendet e lumturi ne familje!- Nga Pirro (Minella) Millona

Gjeni vendin, pusin dhe komentoni shprehjen gjirokastrite “U bëre për në pus të Manxhos?