in

Njihuni me simptomat e zakonshme te Koronavirus!

E gjithe bota duket se ka marre masa te menjehershme sigurie per shkak te Koronavirus i cili eshte perhapur ne nje qytet te Kines.

Por, cilat jane disa gjera te rrendesishme qe duhet te dime lidhur me fenomenin me te diskutuar te ketyre diteve ne media.

Koronaviruset janë familja e viruseve të cilat shkaktojnë sëmundje, nga rrufë e lehtë deri në sëmundje më të rënda, siç është sindroma Mers dhe Sars.

Cilat janë disa nga simptomat më të zakonshme qe sjell koronavirus?

Dhimbje koke dhe dobësi
Rrufe
Kollë dhe dhimbje
Dhimbje muskujsh

Cilat janë disa nga ndërlikimet e mundshme?

Temperaturë e lartë mbi 38 gradë celsius.
Vështirësi në frymëmarrje
Pneumoni
Gjendje septike dhe vdekje

Si perhapet ky virus?

Transmetimi nga njeriu tek njeriu është konfirmuar.

Çfarë rekomandohet në raste të tilla:

Vendosja e maskës
Larja e shpeshtë e duarve
Shmangia e kontaktit me persona që kanë kollë dhe temperaturë.

What do you think?

Written by Admin

A Eshtë Gjiton i Mirë Ai që Shikon nga Vrima e Çelsit?!

Pse Janë Të Veçantë në Mënyrën e Ecjes Burrat e Vjetër të Qytetit të Gjirokastrës!