in

Nese keni patur, “zbuloni” emrin e dyte te kesaj paisjeje te perdorimit shtepiak

Nje koleksionist i paisjeve te vjetra te perdorimit shtepiak na shkruan qe here pas here ne faqen tone te percjellim paisje te vjetra qe femijet dhe brezi i ri te njohin trashegimine ne kete fushe dhe te mesojne me cfare kane gatuar apo pergatitur ushqimet gjyshet.

Interesimit te tij po i pergjigjemi duke percjelle kete paisje qe mendojme se njihet ne Gjirokaster vecanerisht nga moshat e vjetra.

Sa per te rinjte nuk e dime. Emrin e saj nuk po e “zbulojme” edhe per kureshtje, edhe per te ndezur pak debat, se ka dhe nje emer te dyte.

Kujtojme vetem se me kete paisje shtypeshin thelpinjte e hudhrave, kokrrat e kafese, arret dhe… te tjera qe mund t`i thoni nese ju kujtohen.

Shtojme gjithashtu qe jo te gjitha shtepite kishin nje paisje te tille,  merrej e kthehej, ndersa ata qe i  kane sot i ruajne per kujtim, ndoshta dhe ne perdorim pavaresisht se kane dale jashte ” loje”, apo ju mendoni ndryshe?!

What do you think?

Written by Admini

Gatimet tradicionale të Libohovës që dallohen dhe të hapin oreksin!

Rrotat me tel, “biçikletat”e fëmijërisë, çfarë të kujtosh më parë?!