in

Në Sofratikë, aktiviteti tradicional i Bashkisë Dropull për ndezjen e Pemës së Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri

U zhvillua në Sofratikë, aktiviteti tradicional i Bashkisë Dropull për ndezjen e Pemës së Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri.

Me gjithë të ftohtin, atmosfera ishte e ngrohtë dhe festive , ku kori i femijëve dhe veshja popullore dropullite dhe muzika e zonës ndryshuan çdo gjë.

Të pranishmit i përshëndetën Kryetari i Bashkisë Dropull, z. Dhimitraq Toli, si dhe Konsulli i Përgjithshëm i Greqisë në Gjirokastër, z. Dhimitrios Saharidhis, të cilët uruan gjithë Dropullitët dhe Pogonitët e kudondodhur për Krishtlindje të bekuara dhe mbarësi për Vitin e Ri 2022.

Pas ndiçimit të Pemës, ceremonia vazhdoi me këngë nga kori i femijëve dhe valle tradicionale dropullite.

Pemët e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri do të ndriçohen edhe në sheshe të fshatrave të tjera të kesaj bashke, si në Vrisera, Jorgucat, Poliçan etj

What do you think?

Written by admin

Nje foto,nje kujtim/Si e kujtoni pedagogun tuaj te dashur?

Thale Llaci me poezi per Gjirokastren dhe miket e saj te mira