in

Në Greqi botohet Antologjia e Tregimit Ballkanik- Autor i projektit voluminoz është Satvors G. Dajos

Shtëpia botuese Literatus nga Selaniku, këtyre ditëve botoi Antologji e tregimit ballkanik, në të cilën u përfshinë 68 autorë nga Shqipëria, Kosova Maqedonia e Veriut, Greqia, Kroacia, Bosnja e Hercegovina, Turqia, Sllovenia, Rumania, Mali i Zi dhe Serbia.
Autor i këtij projekti mjaft voluminoz (428 faqe) është Satvors G. Dajos, i cili është edhe autor i parathënies, ndërkaq për përkthimin e tregimeve u angazhuan 34 përkthyes.

Sa i përket shkrimtarëve shqiptarë, në këtë antologji nga Shqipëria janë prezantuar Ernest Koliqi, Mitrush Kuteli, Migjeni, Ismail Kadare, Betim Muço, Ardian Vebiu dhe Virion Graçi. Nga Kosova Eqrem Basha, Mehmet Kraja, Gëzim Aliu, Adil Olluri dhe Albin Mehmeti, kurse nga Maqedonia e Veriut: Kim Mehmeti, Shazim Mehmeti dhe Shkëlzen Halimi.
Bëhet e ditur se Antologjia tashmë është shpërndarë në të gjitha libraritë e hapësirës greke./ ObserverKult

What do you think?

Written by Admini

Provoni “pjatën e fundit” me fasule, qepë e hudhra të njoma dhe një dopio

Një foto e rrallë, nëpunës dhe specialistë të njohur të ish-Ndërmarrjes së Riparim Shërbimeve në Gjirokastër