in

Ne “Anijen e Dragoit”/ Mesoni se si dhe ku lindi festa e 1 Qershorit

Sot fëmijët gëzojnë Diten e tyre, 1 Qershorin. Atmosfere e gezuar , festive, ne shkolla, ne rruge e parqe.Keshtu festohet ne cdo vit, me urime , me argetime, kenge e valle.

Po si lindi festa e 1 Qershorit?

1 Qershori e ka origjinën nga Shtetet e Bashkuara dhe Kina. Në vitin 1925 konsulli i përgjithshëm kinez në San Francisko mblodhi së bashku një numër të konsiderueshëm fëmijësh jetimë kinezë të festonin në festivalin e “Anijes së Dragoit”. Kjo gjë rastisi të ishte në të njëjtën ditë me konferencën në fjalë.

Festa e 1 Qershorit filloi të festohet pas dy vitesh. Shumë vende të botës e kanë pranuar atë si festën ndërkombëtare të fëmijëve dhe realizojnë festime të cilat kanë si qëllim të rrisin vëmendjen në drejtim të mirëqenies së tyre.

What do you think?

Written by admin

Ja receta tradicionale e tasqebapit me mish

Sipas George fon Hahn, ja cfare benin banoret e krahines se Rrezes ne diten e pare te muajit qershor