in

Sipas George fon Hahn, ja cfare benin banoret e krahines se Rrezes ne diten e pare te muajit qershor

Ne vepren e tij madhore Studime Shqiptare, George fon Hahn,sic eshte quajtur, dekan i studimeve shqiptare te shekullit te 19-te, vec te tjerave shkruan edhe per zakonet e krahines se Rrezes ne anen e Tepelenes dhe Delvines,

Duke i marre muajt me radhe pershkruan se cfare benin banoret ne diten e 1 qershorit e ne vazhdi te ketij muaji,Ata shkonin ne vreshte qe mos te demtohen prej insekteve. Per ti larguar , shkonin ne vreshte tri te dielave te ketij muaji dhe hedhnin hi.

Darken e Shen Gjergjit ndezin kudo zjarre dhe i madh e i vogel kalon mbi to, sepse eshte mire. Prandaj dhe nje plak ben ndonje kercim. Ne mengjes cdo familje dergon ne kishe , ku i bekon prifti , nje tufe me gjethe arre dhe barishte qe mbajne ere te mire. Keto i vendosin ne hambar te drithit qe mizat te mos hane bereqetin.

What do you think?

Written by admin

Ne “Anijen e Dragoit”/ Mesoni se si dhe ku lindi festa e 1 Qershorit

Per gjitonine, cili eshte komenti tuaj?