in

MAKSUT GJOCA – Mjeshtër i Mjekësisë Popullore nga Fshati Zhulat i Gjirokastrës!

Mjekimet popullore i mesoi nga i ati, Ruhani, qe, me bimët mjekësore të zonës shëronte plaget, si thyerrjet e kockave etj.

 

Kete e realizonte me fantazine teper te zhvilluar, te aplikueshme sot ne mjekësinë moderne.

 

U sherbente bashkëfshatarëve por dhe nevojtarëve te shumte nga Fieri, Vlora, Tepelena, Përmeti, Gjirokastra e Saranda.

 

 

Me vdekjen e tij zona humbi një mjeshtër të shquar të mjekësisë popullore.

 

 

 

What do you think?

Written by admin

Libra për Historinë, Traditat, Kulturën dhe Personalitete të Gjirokastrës të autorit Andon Lula!

BERTI I KANES – Këndonte Muzikën e Filmave Meksikanë, Tifoz i Pandarë i “Luftëtarit” në Ndeshjet si Brenda e Jashtë Qytetit!