in

“Lulet e vendlindjes”ne oborrin e Vasil Koçit nga Labova e Kryqit ne Danvers te Bostonit

Na duhesh të benim nje vizite tek nje biznes bujqesor ne Danvers, nje qytet rreth 45 km larg nga shtepia ime në Boston.

Kaluam nga shtepia e Vasil Koçit, mikut tim nga Labova e Kryqit, ai do të na shoqeronte.

Oborri i tij ishte një mrekulli bimore. Kishte nga të gjitha llojet e perimeve me farera amerikane por dhe te Laboves se tij.

Kishte dhe hardhi ne shtrate të sistemuar e të mbajtur bukur.

Pershtypje me beri lloi rrushit sulltaninë me prodhim të bollshëm.

Lulet tradicjonale shqiptare kishin mbushur vendin e kishin çelur gjithandej.

Nje familje me tradita te thella bujqesore.

Pergatiti Koco MOSKO

What do you think?

Written by admin

Ndahet nga jeta pedagogu i njohur gjirokastrit Vasil Ristani

Urim i vonuar por i merituar per taksistin e njohur gjirokastrit Bashkim Gjezo