in

Lajm i hidhur, ndahet nga jeta deputeti Bashkim Fino

Lajm i hidhur, nga jeta eshte ndare deputeti Bashkim Fino qe ka humbur betejen me semundjen e pabese covid 19.

Bashkim Fino me aktivitet te gjere ne ekonomi dhe politike, pas vitit 1990 ka qene Kryetari i parë i Bashkisë Gjirokastër nga viti 1992 – 1996. Ne 1997 e në vazhdim ishte anëtar i Kryesisë së Partisë Socialiste.

Ne vitin e trazirave 1997, u zgjodh Kryeministër i vendit në qeverinë e Pajtimit Kombëtar.

Ka mbajtur poste te rendesishme drejtuese si Minister i Pushtetit Lokal, njëkohësisht dhe Zv/kryeministër.

Ne vitet 2001-2002 ka qenë Ministër i Punëve Publike dhe Turizmit dhe 2004 Ministër i Rregullimit të Territorit dhe Turizmit.

Deputet eshte zgjedhur ne disa legjislatura .

What do you think?

Written by admin

Lajm i hidhur, ndahet nga jeta Mesuesja Veterane Pranvera Karagjozi

“Mësojmë nga mençuria, puna dhe duart e arta të sipërmarrësve”/ Kiço Noti i punishtes Lunxheria takon deputeten Klotilda Ferhati