in

Kur Vjen në Vendlindje…

 

Kur je larg dhe vjen ne vendlindje rinohesh.

E ndien veten ndryshe, sikur fluturon, sikur nuk te mbajne kembet, sa te takosh nje te njohur, sa te shkelesh pragun e shtepise, te takosh njerezit e tu e te çmallesh.

Kete ndjenje te forte te vendlindjes vec ajo ta ushqen ne mendje e ne shpirt. Te troket ne cdo kohe e te thote: Ja ku jam! Eja tek une!

Çdo pjese e qytetit dhe fshatit, e vendlindjes ku ke lindur e je rritur eshte tendja.

Shtepia, koshtrat, portat…Ah portat, ato ta marrin mendjen, ato nuk ta shuajne dot mallin…Jane portat e jetes, te femijerise…

Ndonje dhe e hapur po shumica “porte mbyllura” dhe pergjithmone…Troket e asnje ze, asnje fjale…Heshtja e tyre eshte dhimbje qe vret vite dhe kohra….

Vendlindja mall i pashuar!…

What do you think?

Written by Admini

Cilin Burim të Maleve që Rrethojnë Gjirokastrën Vleresoni  për Ujin më të Ftohtë dhe Kurues!

Karnavalet qe na Kujtoi Sot Dhori Bilushi me Fotot qe Percolli ne Faqen e tij