in

Kur Haseniu i mishit pyeste:”I kujt je ti more djalë?”

Kur Gjirokastra ishte nje qytet i mbledhur, me popullsi rreth 1o mije banore ndoshta dhe me pak,dhe akoma ne qytet kishte dyqane private,deri afer viteve 60,te rriturit njiheshin e komunikonin me njeri tjetrin.

Ne Pazar kur donin te blenin ushqime apo fruta dhe pertonin te shkonin vete, porositnin femijet.

-Do vec tek Haseniu i mishit dhe do t`i thuash me tha babai te me japesh 2 kg mish!

Sa mbrrinte femija ne dyqan dhe dorezonte porosine me goje, nese shitesi nuk e njihte e pyeste:

– I kujt je ti mor djale?

-I flanit- pergjigjej femija duke zene ne goje emrin e babait .

–Mire, mire, merre mishin dhe kujdes rruges se mos te ta haje maçia- i thoshte me te qeshur duke i rene kraheve.

Ja keshtu ishin marredheniet shites bleres  dikur ne Gjirokaster.

Ju kujtohet t`ju kete ndodhur ndonje histori apo si rasti qe permendem?

.

What do you think?

Written by Admini

Yuri Kim:Unë ju nxis që të vazhdoni luftën kundër krimit të organizuar në Shqipëri

Ndahet nga jeta “Mjeshtri i madh”Besim Zekthi