in

Gjirokastriti Bezat Myrtezai, mjeshtër në prodhimin e gëlqeres që gjuante peshk me Nasirin,peshkatarin e famshëm

Bezat Myrtezaj tere jeten beri pune te rende, te veshtire, po qe ka mbetur ne kujtese te qytetit si punetori qe e shkoi jeten ne furrat e gelqereve ne Kodren e Shtufit, gropen e Zinxhireve, ne Kordhoce e Dervician.

Njihet dhe flitet dhe sot per tekniken qe perdorte si mjeshter ne prodhimin e gelqeres. Sic kujton Fredi Demçe, vinin nga ane e anes per te marre gelqere qe nxirrte ne guroret ku sherbente.E merrnin dhe per eksperience nga rrethet e tjera per te zbatuar menyren e tij te pjekjes.

Bezati ishte njeri i thjeshte , i varfer qe kishte pasion peshkimin, gjente kohe per te gjuajtur e shpesh me Nasirin, peshkatarin e famshem te jugut per te cilin kemi shkruar me perpara./

What do you think?

Written by admin

Doktor Tritan Kalo:Do të aplikoj mënyrat e trajtimit sipas aftësisë dhe gjykimit , në të mirë të pacientëve të mij, duke i mbrojtur ata nga dëmtimet dhe padrejtësitë”…

Kjo foto e Gjirokastrës, sa shumë gjurmë dhe kujtime!…