in

Kujtese/Ne gjurmet e valleve te krahines se Lunxherise

Ne krahinen e Lunxherise, ne vitet 1975 dhe 1978 jane regjistruar nen drejtimin shkencor te Prof. Ramazan Bogdanit valle te kesaj krahine qe ruhen dhe sot.

Po permendim disa dhe ju ftojme te kujtoni te tjera valle lirike, epike dhe me prirje te reja, grupin qe i

luan dhe c`dini per valltaret.

 

Valle lirike

-Nusja jone arberore
-Sec ka lezet valleja dhe me burra, dhe me gra
-Fustani me tel
-Dasme lunxhote
-Sec e heq vallen qeleshi

Valle epike

-Shami e kuqe si gjaku
– Delvin-o
-Ju nizam, more te mjere

Valle me prirje te reja

-C`djema ka kjo Shqiperia
-Moj portokalja tende
-Sec ka hije valleja

What do you think?

Written by admin

Komentoni keto shprehje nga Fjalori E folme e qytetit te Gjirokastres

Kur mesonim vjersha permendesh per vendlindjen. Cilat ju kujtohen?!