in

Komentoni keto shprehje nga Fjalori E folme e qytetit te Gjirokastres

Komentoni:

Behar eshte per ten a hera

C`i krene binane

I ka hipur babaezia

Haram buka qe ka ngrene

lare me vaj e me uthudh

I vane finja

I dhane koqen e lekut

Gjeni shprehjen karakterizuese

-Thuhet per nje vajze qe eshte zbukuruar shume kur ka arritur moshen per t`u martuar;thuhet edhe per nje femije te bukur.

-Thuhet per dike qe rrjedh nga nje familje e degjuar, e pasur ekonomikisht, e fisme.

-Thuhet per nje femije ose i rritur, qe nuk qendron ne nje vend, eshte teper i levizshem dhe nuk perqendrohet ne nje pune,

What do you think?

Written by admin

Lagjja Manalat ku bilbilat shlodhen e këndojnë për 7 palë qejfe ne komentet e banoreve te saj

Kujtese/Ne gjurmet e valleve te krahines se Lunxherise