in

Kur mesonim vjersha permendesh per vendlindjen. Cilat ju kujtohen?!

Para 90-tes, mesuesit e letersise, jashte apo brenda programit, na shkruan nje nga miqte e faqes tone, na ngarkonin  me vjersha deri dhe fragmente poemash ti mesonim permendesh,problem vecanerisht per ata qe nuk e kishin me qejf letersine, nje nga te cilet edhe une, i orientuar me shume nga lendet ekzakte.

Qe te jem i sinqerte, nga qindra mos me shume vargje, pak mbaj mend, sidomos vargje per vendlindjen, teme e preferuar ne ato vite shkollore.

Si per prove, po i hedh edhe ne kete shkrim, me deshiren qe, nese i percillni ne faqe, te tjere le t`i plotesojne.

Per Odrien, vendlindjen time”

Labova,nje rreze mali,

shoke c`do na marre malli

per te bukuren Odrie,

gjithe lisa e gjithe hije,

ujet e ftohte ne krye.

 

Lunxheri moj kesule arte
Qestorati nje legjende
Lunxheri lule luadhi
Lunxheri moj brez argjende
Nokove e bukur Nokove…

What do you think?

Written by admin

Kujtese/Ne gjurmet e valleve te krahines se Lunxherise

Kujtese/ Mesoni emrat e kryefamiljareve hebrej te qytetit te Gjirokasrtres ne vitin 1926