in ,

Kujtesë/ Në  24 Maj 1950 Personeli Mjekësor i Spitalit të Gjirokastrës Filloi nga Puna në Godinën e Re që Sot Mban Emrin “Omer Nishani”!

Ne  24 Maj 1950 personeli mjekesor dhe ai ndihmes i spitalit te Gjirokastres filloi nga puna ne godinen e re në kushte për të përballuar gamën e ekzaminimeve, duke rritur cilësinë shkencore të punës së personelit shëndetësor.

Në vitin 1955 krijohet pavioni i grumbullimit të gjakut, në të cilën u arrit të sigurohej 500-600 kg gjak në vit për nevojat shëndetësore.

Kapaciteti për shërbimin Spitalor “Omer Nishani” Gjirokastër ishte 450 shtretër. E ndarë, 120 shtretër në s

hërbimin e pathologjisë, 70 shtretër në shërbimin e kirurgjisë, 80 shtretër në shërbimin e pediatrisë dhe pjesa tjetër i përkiste maternitetit. Njëkohësisht në vitin 1956 po në godinën e Spitalit të sotshëm, u vu në funksion shërbimi i sëmundjeve infektive dhe okulistika.

Shërbimi i infektivit me Dr. Ali Deliallisi mjek internist – infeksionist, realizonin studime mbi epideminë e sëmundjeve, si burceloza etj.

Shërbimi i pediatrisë me në krye dr. Vasil Jorgji ishte një ndër modelet e profesionalizmit të komunikimit njerëzor dhe shkencor.

Shërbimi i kirurgjisë drejtuar nga Dr. Jorgo Kaci përballonte kapacitete të diagnostikimit dhe ndërhyrjeve kirurgjikale të suksesshme.

Në shërbimin e pathologjisë mjekë të shquar si Aleksandër Kalivopulli, kanë lënë emër për të vazhduar ecurinë dhe traditën e Spitalit Rajonal. Krahas kësaj pune kolosale e ngritur me mund dhe përkushtim, shërbimi Spitalor Gjirokastrit vazhdon të shfaqë kapacitet profesional dhe shkencor.

Dija shkencore mbi të cilën u themelua Shërbimi Spitalor, vazhdon të jetë udhërrëfyese dhe në ditët e sotme të ketij sherbimi.

Burimi;Konferenca e III – të Rajonale e Shërbimit Shëndetësor Spitalor Gjirokastër me teme “ SË BASHKU PËR SHËRBIMIN SHËNDETËSOR SPITALOR NË KOMUNITET” organizuar me niciativen e grupit te punes Dr. Shkencor Vjollca Koko, Dr. Murat Kaçi dhe Mcs Mimoza Llavdaniti, me mbeshtetjen e drejtorise se spitalit dhe firmave farmaceutike CFO Farma, Farma Net.

What do you think?

Written by Admini

Kompozitori i Shquar Shqiptar  Avni Mula, Artist i Popullit dhe Nderi i Kombit, Feston 92 – Vjetorin e Lindjes- Ja Urimi i Vajzës së Tij, Inva Mula!

Të Pathëna / Si u Ndodhën dhe Si u Pritën 11 Amerikanë, 8 Gra dhe 3 Burra, në Dhjetorin e Vitit 1943 në Qytetin e Gjirokastrës!