in

Kujtese kulturore/ Dikur, foto te rralla nga levizja amatore ne fshatin Sotire te Dropullit te Siperm

Fshati Sotire ne Dropullin e Siperm para 90-tes kishte te zhviulluar levizjen amatore, sic quhej, ne te cilen aktivizohej rinia, grate dhe te moshuarit qe merrnin pjese ne estrade, teater, grupet e kengeve e valleve, shfaqjet e kultures masive etj.

Atmosferen e aktiviteteve te atyre viteve e sjellin dhe keto foto te percjella ne faqen e tij nga Vangjel Seferi ne ate kohe ne  krye te levizjes kulturore e folkolrike.

Grupet e Sotires ishin te njohura per veprimtari te shumta e me cilesi, perfaqesuar ne cdo aktivitet ne shkalle rrethi por dhe ato kombetare, ne festival ne Gjirokaster e Tirane,sic ishte grupi i famshem i valleve.

Shikoni me vemendje keto foto dhe me siguri qe do te kujtoni personazhe dhe aktivitete te levizjes amatore ne kete

fshat te bukur dhe sot, te pelqyer dhe te frekuentuar edhe nga turiste vendas dhe te huaj.

What do you think?

Written by admin

Sot qe doktori i njohur gjirokastrit Adem Harxhi ka Ditelindjen i urojme shendet, jete te gjate e te lumtur!

Turizmi shprese per ekonomine e qytetit te Gjirokastres