in

KUJTESE/ Foto e ralle e vitit 1949, mesues dhe seminarist te gjimnazit te Gjirokastres

HISTORIA E GJIMNAZIT TE GJIROKASTRES ESHTE NJE KAPITULL I NDRITUR NE HISTORINE E ARSIMIT SHQIPTAR.

E ndritur eshte dhe periudha e pasclirimit te vendit. Mjafton kjo foto e vitit 1949 me mesues dhe seminariste qe kane shkelqyer si pjesemarres ne rindertimin dhe ndertimin e vendi, ne pergatitjen vecanerisht te brezave te rinj ne vite.

NE FOTO JANE EMRA TE NJOHUR TE ARSIMIT, EKONOMISE , SHKENCES,LETERSISE ETJ.

Nga e majta e fotos:

Rrjeshti i parë: Emin Cafuli, Sheraf Mosho, Vangjel Foti, Agron Fico.
Rrjeshti i dytë:

Alqi Jani, Sotir Vardhami, Avni Tushe, Besim Elezi, Evjen Peri, Dëshira Karagjozi, Shpresa Hoxha, Iliber Kallajxhi, Bekim Harxhi, … Jasemin Bejleri, Mërkur Carçani.
Rrjeshti i tretë:

Mexhit Kokalari, Muharrem Gega, Koço Mosko, Naqo Kutra, Muzafer Bejleri, Loro Kiri, … Kekezi, … Luigj Bojani, Bahir Kokalari.
Rrjeshti i katërt:

Hajrie Cano, … Arseni, … , Trandafile Hajro, Sanie Dobi, Lavdie Celo, Bardhyl Xhama, Pranvera Karagjozi, Zyrha Ceribashi, Leman Sinojmeri, Andrea Dhima, Zia Dojaka, Pandeli Arseni, Nebi Memushi, Kiço Leka, Taxhudin Sako.
Rrjeshti i pestë:

Dervish Bejleri, Zia Dojaka, Jorgo Konomi, Esad Sinaj, Petro Gogo, Mite Guga, Daver Cipi, Asllan Mici, Avdul Cika, Muzafer Ahmati, Muzafer Pazaj, Kristo Miha, A. Androkliu, Hektor Dalipi, Mehmet Cobani, Orest Qirko, Nuri Kokalari, Hysen Skënduli, Esad Sinaj.
Rrjeshti i fundit:

Baki Sino, Ibrahim Aliko, Fatmir Sinojmeri.

Ne kete foto te ralle do gjeni gjysherit dhe prinderit tuaj, mesuesit qe ju kane mesuar dhe edukuar, ekonomistet me te cilet dhe mund te keni punuar.

Shikojeni foton me kujdes dhe beni krahasime.

CFARE JU KUJTOHET NGA MARREDHENIET TUAJA ME PERSONAZHET NE KETE FOTO QE MERITOJNE TE KUJTOHEN DHE VLERESOHEN.

What do you think?

Written by admin

Maratona e poezise,dita e peste e pjesemarrjes ne kete gare e poetit Gaqo Kristo

Raki dhe llokume për agojatët e Dunavatit, Manalatit dhe Cfakes që binin në avli drutë e dimrit