in

Kujtesë/70 vjet më parë, më 24 Maj 1950 në qytetin e Gjirokastrës u përurua godina e re e spitalit

70 vjet me pare, me 24 Maj 1950 ne qytetin e Gjirokastres u perurua godina e re e spitalit.

Kapaciteti për shërbimin Spitalor “Omer Nishani” Gjirokastër ishte 450 shtretër. E ndarë, 120 shtretër në shërbimin e pathologjisë, 70 shtretër në shërbimin e kirurgjisë, 80 shtretër në shërbimin e pediatrisë dhe pjesa tjetër i përkiste maternitetit.

Me pare, godina e spitalit ishte në lagjen Partizani me një numër prej 20 shtretër në shtëpinë e Shahin Karagjozit.

Gjatë kësaj periudhe trajtoheshin pacientë jo vetëm nga qyteti i Gjirokastës por dhe nga zonat përeth për sëmundje patologjike.

Personeli mjeksor i spitalit vazhdon te shfaqë kapacitet profesional dhe shkencor.

Dija shkencore mbi të cilën u themelua Shërbimi Spitalor, vazhdon të jetë udhërrëfyese dhe në ditët e sotme të këtij shërbimi.

What do you think?

Written by Admini

Gëzuar nga zemra Fitër Bajramin, paqe dhe lumturi për të gjithë!

Ja pse nuk duhet te ndani te dhenat personale dhe fotografite ne internet