in

Ja si Punon Familja Kosovare Hoti në Komunën e Rahovecit  për Mbarështimin e Lopëve

Familja Hoti nga komuna e Rahovecit ka disa vite qe merret me mbarështimin e lopëve qumështore dhe, duke pare kërkesen për treg dhe kërkesat e mëdha për qumësht bio, vendosi që fermën nga 25 krere ta rrisin me 70  aq sa kane tani, shkruan Republika Online.

Ferma e kesaj familjeje për çdo ditë prodhon 600-700 litra qumësht, ndërsa vetëm nga nje lopë merren 20-25 litra qumësht në ditë.

Familja ka shumë tokë bujqësore të veten, por duke mos ju mjaftuar për fermën që kane, merr edhe toke me qira.

Nga 20 ha toke ne perdorim, prodhon 40 ton misër, 4 ton për silazh.

What do you think?

Written by Admini

Ngjarje Tjetër Tragjike, Këtë Radhë në Tiranë

Kjo Ngjarje e Rëndë ka Ndodhur në Rumani/ Prindërit Harrojnë Femijët në Banesë dhe Ndodh Tragjedia