in

Ja si ishte në vitet 30 lagjja Pllakë-Dervish Bej ( Punetore)

Kjo eshte lagjja Pllake dhe Dervish Bej( tani Penetore).

Shikoni si ka qene. Nje sy i qete dhe i stervitur me fotografite, nuk e ka te veshtire te beje dhe krahasim, me ate qe eshte sot kjo lagje, vecanerisht lagjja Punetore.

Dikur, foto kjo e viteve 30, cdo shtepi e cdo kopsht ne sinorin e vet, nje planimetri e sakte ku cdo pronar dinte pjesen e tij dhe te tjetrirt, te gjitonit, porten dhe rrugen e tij e te perbashket, gardhin e kopshtit pa mure po me drure te vendosur ne radhe.

Po sot si eshte kjo lagje?

What do you think?

Written by admin

Në foto, artistë dhe krijues të Gjirokastrës, bashkëpunues në realizimin e projekteve artistike

Ç`na kujtove mirë! Sot për mëngjes do hamë një pjatë me Trahana Lunxhëria me cingaridhe përsipër!