in

Ja prodhimet e paraqitura nga Gjirokastra ne Panairin e Pare Ballkanik te Selanikut ne vitin 1929

Ne vitin 1929 ne Selanik te Greqise u organizua Panairi i Pare Ballkanik ku mori pjese edhe Shqiperia, e perfaqesuar  me punime argjendarie, me punime me bize, takie, qylafe leshi e brodena, veshje si kostume karakteristike te zones se jugut per burra dhe gra te qendisura me fije ari, kepuce me xhufka  si dhe prodhime blektorale si kacek me salce kosi, me gjalpe, me gjize etj.

Ne kete panair  u eksppozuan edhe prodhime bujqesore, ullinj Berati, arre te Peshkopise, molle Korce, vere me nam e Leskovikut, rraki rrushi Skrapari si dhe mjalte me nam i Lunxherise  dhe turshi te Gjirokastres.

What do you think?

Written by admin

Nje foto, nje kujtim/ Dragush Çabej ,mesuesi im i letersise ne Gjimnazin ” Α.Zeneli”- Nga KostaqDodo Dhuvjani

Me hidherim njoftojme se eshte ndare nga jeta mesuesja e njohur Flutura Xhumbi e shkolles Koto Hoxhi ne qytetin e Gjirokastres