in

Ja çfarë duam të mësojmë për burimin e “7 Krojeve” të lagjes Meçite të Gjirokastrës!

Njihen e vizitohen edhe sot sikunder ka ndodhur ne vite me “ 7 krojet ” e lagjes Meçite ne qytetin e Gjirokastres.Ne internet behet gjithmone thirrje per t`i vizituar si monumente kulture bashke me mjediset e tjera me jete shekullore.

Dihet gjithashtu qe jo te shtate krojet funksionojne por vec me i madhi, kroi ndane udhes qe zbret me shkalle, ka tere jeten qe buron, ne uje te rrjedhshem, te ftohte akull.

Ne kohet me te liga qe Gjirokastra ka kaluar per mungese te ujit, ato burime , kroje, kane qene shpetimtare per shuarjen e etjes ashtu dhe per higjenen ne veshje e pasterti.

Larg mallit e nostalgjise se gjirokastriteve e kalimtareve per ujet e ketij burimi te famshem ne pamje dhe ne rrjedhje, shtrojme pyetjen:

A eshte akoma uje i pijshem?

Se eshte fakt; sa here kemi kaluar nga ajo rruge kemi qendruar dhe jemi freskuar, kemi pire uje te ftohte akull sa na ka dale nga hundet po dhe ralle i kemi bere pyetjen vetes nese eshte akoma i pijshem.

C`thone banoret qe e kane ne dere te shtepise, po specialistet e shendetit publik?

Shprehni mendimin tuaj edhe me kujtime edhe me dy fjale, ate qe dini dhe keni degjuar?

What do you think?

Written by admin

Roland Tushe kujton skodat e linjave te largeta, me cilet shofere keni udhetuar?

Ndahet nga jeta kengetari i shquar Sherif Merdani