in

Italia Vendos për Publikun më Shumë se 200,000 Këngë Klasike Italiane Falas! Ja ku janë…

A keni qenë duke kërkuar për versionin përfundimtar të ‘O Sole Mio? Volare origjinale? Apo në lidhje me divat si Mina që mbulon Hey Jude te Beatles?

 

Ju jeni me fat: Ministria e Kulturës e Italisë ka vënë vetëm një shekull të muzikës italiane më popullore në internet. Dhe ato janë të gjitha falas.

 

 

Shkoni tek canzoneitaliana.it dhe do të gjeni rreth 200,000 këngë në dispozicion për të degjuar, me mirësjellje të Institutit Qendror të Tingullit dhe Trashëgimisë Audiovizive, ICBSA.

 

Katalogu mbulon muzikën italiane nga viti 1900 deri në vitin 2000 dhe është e ndarë kronologjikisht, gjeografikisht dhe tematikisht.

 

Mund të kërkoni për këngë tradicionale nga secila nga rajonet e Italisë, të eksploroni këngë politike nga gjysma e parë e shekullit të 20-të, të gjurmoni hitet italiane të përdorura në filma ose të gërmoni gjatë 49 viteve të arkivave të Sanremos.

 

Shfletoni listat për luajtje të posaçme për një pasqyrë të gjithçkaje nga hitet më të mëdha të Enrico Carusos tek gratë e shkrimeve italiane të këngëve të kultit televiziv.

What do you think?

Written by admin

Merr Flakë Interneti – Aktorja Amerikane nxjerr Zogun në Mejdan! (Foto)

Edhe Ura e Filmit “Ja vdekje, ja liri” me Jetëgjatësi mbi 200-vjeçare Rrezikohet në Gjirokastër!