in

Hundë e buzë por ka dhe shprehje të tjera, vini kujtesën në provë

Nga fjalet e urta te mjedisit gjirokastrit zgjodhem shprehjen hunde e buzë aq shume e perdour ne bisedat e perditshme.

Ajo percakton nje gjendje te caktuar te nje njeriu. Na ndodh shpesh te shohim shokun apo shoqen tone te zemeruar, me turi te varura dhe i themi:” Cfare ke qe rri hunde e buze “ qe nenkupton se ai apo ajo e ka nje te fshehte, se eshte i merzitur apo i zemeruar.

Ne mjedisin e qytetit te Gjirokastres ka dhe shprehje te tjera qe lidhen me hunden dhe buzet.

Kujtojme:” Ti je hundemadh!”, “ Pse e mban hunden perpjete” apo “ Thien hunden tjetri”etj.

Ka dhe te tjera te cilat ju ftojme te vrisni mendjen, pra te vini kujtesen ne prove , t`i gjeni dhe komentoni. Mos harroni te beni dhe LIKE!

What do you think?

Written by Admini

Libohova e dëgjuar dhe për prodhimin e djathit, me nam në gjithë vendin

Drita Ballo: Mendja dhe zemra “jetojnë”në vendlindjen time Zagori