in

HISTORI NË VITE – GAZETAT DHE RADIO TELEVIZIONI NË GJIROKASTER!

Historia e organeve te shtypit ne Gjirokaster fillon me vitin 1897 kur djem gjirokastrit botuan ne mergim nje gazete per mbrojtjen e interesave kombetare.

 

Ne vitin 1920-1924 ne qytet botohej gazeta Drita dhe ajo Demokratia.

 

 

Ne vitin 1945 filloi botimi i gazetes Tribuna e Popullit dhe ne maj te ketij viti gazeta Llaiko Vima, organ i Frontit Demokratik per minoritetin grek.

 

Ne vitin 1946 nisi transmetimet e para te saj Radio Gjirokastra. Brenda programit te saj, trasmetohej dhe nje emision i perditshem 30 minuta ne gjuhen greke.

 

 

Ne prill 1967 filloi botimi i gazetes Pararoja, organ i Komiteti te Partise te Rrethit.

 

 

Shtypi dhe TV u gjallëruan sidomos pas vitit 1990, me daljen e disa gazetave dhe Radio-TV private si gazeta Java, Qyteti i Jugut, Dita e Jugut, E verteta, Tryeza e Kohes, Romiosini, Gjirokastra, Pegasi etj, Radio e TV Antena Jug,

 

 

TV Channel 7, Alpo Radio TV, TV Publik Gjirokastra si dhe gazeta e revista të tjera.

 

What do you think?

Written by admin

Plazh Nudo në vitet `55 në Lumin Drino – Po a është e Vërtetë?!

Bido Jaupi – Shoferi që Pruri Mjetin e Parë në Gjirokastër, dhe la të Çuditur të Gjithë!